Novinka, uzeniny bez éček

23. 5. 2011

Uzenářský specialista Lomničan představil „nový“ produkt špekáčky a liberecké párky bez éček.

Zajímalo nás, proč to dělají a tak jsme položili několik otázek řediteli Lomničanu ing. Milošovi Hvězdovi.

Proč to děláme?

V této době, kdy konečně čím dál víc lidí zajímá co jí, jsme oprášili původní recepturu z dob, kdy nás ještě chemie neobklopovala tak těsně. Tento recept je starý 100 let, suroviny na výrobu uzenin jsou vepřové a hovězí maso, sůl a směs přírodního koření. Na dnešních moderních strojích to jde snadněji a výsledek se dostaví.

Jak?

Dodržujeme recepturu, technologickou kázeň dobu zrání a jakost surovin. Výroba je jako za dob našich pradědů, ale s použitím moderních strojů. Výrobek chce svůj čas zrání a lze ho vyrobit pouze takové množství, které se prodá v normálním časovém období pěti dnů. Je to čerstvé zboží a odmítáme dělat něco, co vydrží v obalu klidně i léta. Uzeniny jedí i děti a představa toho, kolik se do nich dnes dostává chemie je děsivá a to my nechceme.

Co tam není?

Do uzenin prodávaných v řetězcích se dává co nejlevnější surovina, málo nebo nejlépe vůbec žádné hovězí maso, co nejtučnější vepřové maso, mnoho kůží. To jsou ještě ty dražší suroviny a ty levnější jsou drůbeží separát, soja a škrob. Tyto odpady se náležitě překoření, přesolí, dobarví, výrobek se zakonzervuje konzervanty, antioxidanty a chuť se doladí zvýzazňovači chuti a glutamáty.Vše se zabalí do igelitu a dofoukne inertním plynem a je na světě výrobek, který procestuje celou evropu a vydrží nejméně 3-5 měsíců. No nekupte to za 49!!!!!!
A cena?

Naše výrobky jsou v cenových relacích 88 Kč za špekáčky a 86 Kč za liberecké párky. Jsou dražší, ale garantujeme prvotřídní surovinu, mimo soli žádnou chemii, žádné konzervační plyny, glutanáty a masu která se po naříznutí nerozteče. Naše špekáčky se nechají tak jako za stara opékat na ohníčku, neroztečou se a voní.

TOPlist